Proizvajalci

Napotki za uporabo in vzdrževanje rezil ter opozorila

Če želite, da vam bo vaš nož dolgo služil, ga morate primerno vzdrževati. Vsakič po uporabi nož (ves nož - rezilo in ročaj) dobro očistite pod vodo, nato pa ga takoj temeljito obrišite s suho krpo. Tako bostre preprečili rjavenje jekla (neglede na trditve proizvajalca ob neprimem vzdrževanju lahko tudi nerjaveče jeklo napade rja) Priporočamo, da ga po čiščenju namažete tudi z mineralnim oljem. 

Nože shranjujte v suhem prostoru.

Ne preverjajte ostrine noža s prstom ali drugim delom telesa. 

Poskrbite za ustrezno ostrino noža in ga redno brusite - top nož je nevarnejši od nabrušenega.

Ne uporabljajte noža kot odpirača za konzerve, dleto, izvijač ali katerokoli drugo opravilo, za katero nož ni namenjen. Prav tako ne uporabljajte hrbtnega dela noža kot kladivo, saj se lahko pomembni deli noža (vzmeti ...) pokvarijo oziroma uničijo.

Ročaj noža, ki je narejen iz lesa, lahko vzdržujemo tudi z izdelki za vzdrževanje pohištva.

Nož naj bo shranjen na varnem, izven dosega otrok.