Proizvajalci

1. Načini plačila

Pri spletnem nakupovanju ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu blaga (plačilo po povzetju)
 • z bančnim nakazilom na poslovni račun
 • preko Pay Pal-a


Prednosti PayPal-a:

 • predstavlja varen način plačevanja naročil prek spleta
 • številka vaše kreditne kartice prodajalcu ni razkrita
 • pri plačevanju s pomočjo PayPal-a lahko uporabljate kartice: Visa, Mastercard in AmericanExpress


Pri plačilu s pomočjo PayPala imate možnost izbere dveh načinov plačila, in sicer:

 • lahko si ustvarite svoj PayPal račun (izberete opcijo »Have a PayPal account? In se prijavite s svojim uporabniškim imenom in geslom)
 • če nimate svojega PayPal računa, lahko brez predhodne registracije (kot »gost«) plačate naročeno blago z eno od kreditnih oziroma debetnih kartic: Visa, Visa Electron, Mastercard in AmericanExpress (izberete opcijo: »Don't have a PayPal Account?«)


1. Plačilo po povzetju

Naročeno blago vam lahko naš partner Pošta Slovenije dostavi na dom, delovno mesto ali katerikoli drug naslov v Sloveniji. Če se odločite za plačilo po povzetju, je možno le plačilo z gotovino. Če v času dostave niste na naslovu, kamor je prispela pošiljka, bo dostavljalec Pošte Slovenije pustil obvestilo o prispeli pošiljki. Pošiljko boste lahko prevzeli na svoji pošti. Ob prevzemu vam bo Pošta Slovenije zaračunala provizijo za plačilo po obrazcu UPN (univerzalni plačilni nalog) po njihovem ceniku:

 • znesek naročila do 98 € ... provizija 1,05 €
 • znesek naročila nad 98 € do 500 € ... provizija 1,7% od zneska na obrazcu UPN
 • znesek naročila nad 500€ ... provizija 5,36 €

 

2. Plačilo z bančnim nakazilom na naš poslovni račun

Naročeno blago lahko na katerikoli banki ali spletni banki plačate z nakazilom na transakcijski račun podjetja. 

3. Plačilo prek PayPal-a

PayPal posreduje pri opravljanju plačil blaga in storitev prek spleta. Uporabnikom omogoča anonimno, varno in hitro poslovanje na globalni ravni. Deluje na osnovi bančnega računa, e-poštnega predala, osebnega gesla in zaščitne številke. Za pričetek uporabe sistema PayPal zadostuje, da si ustvarimo brezplačen uporabniški račun. Vključitev v sistem in vzpostavitev delovanja je brezplačna in preprosta, saj za procesiranje plačil ne potrebujemo nobene dodatne strojne ali programske opreme. Predpogoj je odprt račun v eni izmed držav s PayPal-ovega spiska. Prek PayPal-a je za plačila mogoča uporaba vseh kreditnih/debetnih kartic (Visa, American Express, MasterCard, Maestro, Visa Electron ...), izplačilo iz PayPal-a v Slovenijo pa je možno le na kreditno/debetno kartico z logotipom Visa (npr. Visa Electron). 

2. Plačilo poštnine

Poštnino krije ponudnik, kadar znesek naročila znaša 100 € ali več.

Poštnino krije kupec, kadar znesek naročila znaša manj kot 100 €. Znesek poštnine je fiksen in znaša 5,00 EUR.

K znesku na računu kupec doplača provizijo za plačilo po položnici, ki ga zaračuna Pošta Slovenije (v primeru naročila po povzetju). Znesek provizije znaša:

 • znesek naročila do 98 € ... provizija 1,05 €
 • znesek naročila nad 98 € do 500 € ... provizija 1,7% od zneska na obrazcu UPN
 • znesek naročila nad 500€ ... provizija 5,36 €

OPOZORILO! Če vam želi poštar zaračunati poštnino, kljub temu da znesek vašega naročila presega 100 €, pomeni, da se moti, zato ga na to opozorite (takšni primeri se namreč občasno pojavijo v praksi).

3. Način in rok dobave

Ponudnik se zavezuje, da bo kar najhitreje odposlal naročene izdelke. Večino naročil za izdelke, ki so na zalogi in naročilo prejmemo na delovni dan do 13.00 ure, odpošljemo še isti dan oz. najkasneje v roku 2 delovnih dni. V primeru, da določenega izdelka ni na zalogi in bo dobava daljša od 2 delovnih dni, vas o tem nemudoma obvestimo preko telefona oziroma elektronske pošte. Še enkrat vas prosimo, da zavoljo tovrstnih obvestil ob prijavi v sistem vpisujete točne podatke.

Večine izdelkov trenutno nimamo na zalogi, zato je za izdelke, ki niso na zalogi, rok dostave 30-40 dni. Če bi se rok dostave podaljšal, vas o tem obvestimo. V primeru, da se rok dobave podaljša nad 40 dni, vam stroškov pošiljanja (5 €) ne zaračunamo.

Izdelke dostavlja naš poslovni partner Pošta Slovenije. V primeru, če želite izbrati drugačen rok in plačilo dostave od zgoraj navedenega, se morate o tem predhodno dogovoriti s ponudnikom.